Ezt jó volt látni, fiúk: hatot lőttünk a Fradinak!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Emlékezetes mérkőzést nyert meg csapatunk a Ferencváros II. ellen, hiszen az első félidőben még a vendégek vezettek. A fiúk szünet utáni teljesítménye azonban fantasztikus volt, megesett, hogy percenként lőttünk gólt, s végül meg sem álltunk hatig. Nem mellesleg: a Mohács megverte az Iváncsát…

 

Nem volt mese, ezt a meccset hoznunk kellett, de miután a második helyezett fogadta a hatodikat, mindenki sejtette, hogy nem lesz ez egy egyszerű feladat. Ráadásul a Fradiban ott volt a kezdőben a „kis” Lisztes Krisztián, míg édesapja a lelátón foglalt helyet, szóval érezhető volt, hogy a zöld-fehérek is mindent beleadnak.

Ennek ellenére az első félidőben vezethettünk volna egy-két góllal, csak éppen semmi sem akart bemenni. Illetve volt olyan eset is, amikor a labda véleményünk szerint áthaladt a gólvonalon, ám a játékvezető nem ítélt gólt: Szabó Zalán nagy erővel telibe trafálta a felső lécet, ahonnan le, majd kifelé pattant a labda. Maradt a 0-0. Nem sokkal később Kiss-Szemán fejesét fogta a vendégek kapusa, majd Novák Zsombor lövése után a bal alsóba tartott a labda, ám Tóth Zalán nagy bravúrral kipiszkálta. Aztán az első valamirevaló vendégakcióból gól született, a kilépő Bagi magabiztosan lőtt a kapunkba, és máris rosszul festett a helyzet (0-1).

A szünetben azonban valószínűleg hatásos dolgok hangoztak el az öltözőnkben, mert amit a második félidőben láttunk a srácoktól, azért kalapemelés jár! Még három perc sem telt el, amikor Novák Zsombor szép fejessel egyenlített – ekkor már nagyon bíztunk egy hazai sikerben. Jött is, nem is akármilyen! Aki nem volt ott, tán el sem hiszi: a 66. és a 68. perc között háromszor is bevettük a vendégek kapuját! Kiss-Szemán révén megszereztük a vezetést, aztán jött egy gól Szabó Zalántól, majd Csörgő Raul is bevágott egyet, és máris 4-1 állt az eredményjelzőn.

És ezzel még messze nem volt vége a csodának! A hátralévő húsz percben ugyanis még Tamás László is feliratkozott a gólszerzők listájára, a sort pedig lőrinci részről Csörgő Raul zárta egy szépségdíjas találattal – jó volt látni, hogy ilyenekre képes, gyönyörűen vágódott a labda a jobb felsőbe. Az utolsó gólt a Fradi szerezte Ladányi révén, de ez nem osztott, nem szorzott, hiszen 6-2-re győztünk!

A meccs után pedig jött a jó hír: a Mohácsi TE hazai pályán 1-0-ra legyőzte a tavasszal eddig pontot sem veszítő riválisunkat, az Iváncsát. Mindez azt jelenti, hogy már csak egy pont a hátrányunk az éllovassal szemben, és ugyebár lesz még egy egymás elleni csatánk…

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 25. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Ferencvárosi TC II. 6-2 (0-1)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P. (Sebestyén, 78. perc), Keresztes, Tamás L. (Sághy, 78. perc), Kiss-Szemán – Kesztyűs (Múcska, 61. perc), Havas (Medgyesi, 7. perc) – Novák Zs., Pataki, Szabó Z. (Helesh, 78. perc) – Csörgő. Vezetőedző: Pichler Gábor

Ferencvárosi TC II.: Tóth Z. – Lukács, Almássy (Ladányi, 74. perc), Takács, Molnár – Szabó Sz. (Gágyor, 74. perc), Manner (Keita, 81. perc) – Fenyvesi, Kehinde (Nemes, 74. perc), Lisztes – Bagi. Vezetőedző: Korolovszky Gábor

Gólszerzők: Novák Zs. (48. perc), Kiss-Szemán (64. perc), Szabó Z. (67. perc), Csörgő (68. és 85. perc), Tamás L. (77. perc), ill. Bagi (40. perc), Ladányi, (87. perc).

 

A 25. forduló eredményei: Fehérvár II.-Dunaújváros 4-0, Mohács-Iváncsa 1-0, Kaposvár-MTK II. 1-1, Érd-Majos 2-1, PEAC-Szekszárd 2-0, Gárdony-Paks II. 3-0, Dunaföldvár-Nagykanizsa 1-1.