Folytatnunk kell a kiváló hazai sorozatunkat, vasárnap ismét győznünk kell!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

A bajnokság 23. fordulójában hazai mérkőzés vár csapatunkra, ami nem sok jót ígér ellenfelünknek, a Paks II. együttesének. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen sosem adják ingyen a három pontot, de nincs mese, saját közönségünk előtt ismét győznünk kell!

 

Nagyon érdekes, fordulatos mérkőzést játszottunk a legutóbbi fordulóban, a Nagykanizsa elleni rangadón a hazaiak 2-0-ra vezettek, aztán 3-2-nél már nálunk volt az előny, végül 3-3-as döntetlennel zárult a meccs. A pontvesztés nyilván abszolút nem jött jól, hiszen roppant éles a versenyfutás a bajnoki címért, ám nincs mit tenni, ennek az összecsapásnak is le kell vonni a konzekvenciáit, tanulni kell a hibákból.

– Az első húsz percben magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, egyéni hibák sorozatát követtük el – tekintett vissza múlt vasárnapra vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Két pontrúgásból kaptunk gólt, amelyekre külön készültünk, tudtuk, mi fog történni. Utána azonban kétgólos hátrányból fordítottunk, ami jelzi, mekkora mentális erő van a csapatban. A második félidőben beszorítottuk ellenfelünket a kapuja elé, a negyedik találatot azonban sajnos nem tudtuk megszerezni. A hajrában pedig jött egy nagy bedobás utáni szituáció, amelynél ismét hibáztunk, és így kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Azért is volt nagyon bosszantó ez, mert ez már a harmadik ilyen eset volt: a Kaposvár, a Dunaújváros és a Nagykanizsa ellen is nagy bedobást követően kaptunk gólt, ezzel immár hat pontot veszítettünk!

Nagy kár érte, ez egyértelmű, az orrokat azonban nem lehet sokáig lógatni, mert nyakunkon a következő feladat. Az jó jel, hogy vasárnap hazai pályán játszunk, hiszen a tizenegy eddigi bajnokinkból tízet megnyertünk saját otthonunkban (a Kaposvár egy pontot csent el), mindhárom tavaszi meccsünket behúztuk, ugyanakkor a Paks II. elleni összecsapás biztosan nem lesz sétagalopp. Leendő ellenfelünk 29 ponttal a hetedik helyen áll, legutóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt, az ötödik helyezett Kaposvár vendégeként például 3-1-es győzelmet aratott.

– A Paks egy fiatalokból álló, lendületes csapat, amely célratörő futballal rukkol ki, tudnak előrefelé játszani. Az élvonalban szereplő együttesből rendre kapnak vissza egy-két játékost. Nehéz meccsre számítok, nem véletlenül veretlenek négy forduló óta. A hibáink számát redukálnunk kell, valamint a legjobb teljesítményünkre van szükségünk, az első perctől kezdve irányítanunk, dominálnunk kell annak érdekében, hogy hazai pályán megszerezzük a három pontot – fogalmazott Pichler Gábor.

Bízunk benne, hogy a szurkolóink is hozzáteszik a magukét ezen a mérkőzésen, mindenkit nagy szeretettel várunk, nagy szükségünk van a lelátóról érkező plusz energiára!

 

A 23. forduló programja: Szentlőrinc–Paks II. (április 7., vasárnap, 16.00, élő közvetítés a hivatalos YouTube csatornánkon), Fehérvár II.–Iváncsa, Dunaújváros–MTK II., Mohácsi TE–Bonyhád-Majos, Kaposvár–Ferencváros II., Érd–Szekszárd, PTE-PEAC–Nagykanizsa, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunaföldvár.