Kellemetlen meglepetés: döntetleneztünk Szekszárdon

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

A bajnoki címért zajló kegyetlen versenyfutás közepette mindenképpen győznünk kellett volna Szekszárdon, de három pont helyett csak egyet szereztünk a tolnai vármegye székhelyen az NB III. Dél-Nyugati csoport 24. fordulójában.

 

Az erőviszonyok egyértelműen azt sugallták, hogy ezen a vasárnap délutánon szentlőrinci győzelem születik majd Szekszárdon, de a pontokat nem ez alapján osztják. A pályán nyújtott teljesítménnyel lehet megszerezni őket, márpedig ez most nem volt olyan, ami elég lett volna ahhoz, hogy a végén örülni tudjunk.

A bentmaradásért küzdő hazaiak szervezetten, masszívan, lelkesen védekeztek, ennek ellenére természetesen voltak helyzeteink a mérkőzésen, csak rendre elpuskáztuk a lehetőségeinket. Ahogy ment az idő, annál idegesebbek lettek játékosaink, hiszen csak nem akart megszületni az első gól. Sajnos ezúttal nem is született meg: azon ritka meccsek egyikét játszottuk le, amikor nem tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába – igaz, hogy a Szekszárd sem a miénkbe, de ez nem sok örömet szerez.

A mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget, ami azt jelenti, hogy 24 fordulót követően is veretlenek vagyunk. Ez szép, nagy riválisunk, az Iváncsa azonban megint nyert, így a lemaradásunk már négy pont az éllovassal szemben, és mindössze hat meccs van már csak hátra.

Pichler Gábor: - Az előző héthez képest a játékunkat sikerült stabilizálni. Labdabirtoklásban meddő mezőnyfölényt alakítottunk ki, sőt, gyakorlatilag az ellenfél térfelén játszottuk le a mérkőzést, egy-két hosszúlabdából jutottak el a kapunkig. Sajnos a labdabirtoklási fölényünk nem párosult kellő számú helyzetkialakítással, a pontrúgásokat pedig nem sikerült jól kihasználnunk. Az előző héthez képest volt előrelépés, de ez még mindig kevés.

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 24. FORDULÓ:

Szekszárdi UFC – Szentlőrinc 0-0

Szekszárdi UFC: Pomozi – Kozma, Péter A., Ágics, Béla D. (Füredi, 87.) – Lékó – Ulbert (Kiszely, 62.), Gellér, Péter D. (Budai D., 62.), Tokody – Járfás (Arena Á., 73.). Vezetőedző: Mészáros István

Szentlőrinc: Héniger – Miklós P., Keresztes, Havas, Németh M. (Helesh, 56.) – Hleba (Csörgő, 83.), Kiss K. (Medgyesi, 56.), Múcska (Sághy, 68.) – Kiss-Szemán, Novák Zs., Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor

 

A 24. forduló eredményei: Ferencváros II.–Érd 3-0, Paks II.–PTE-PEAC 2-4, Bonyhád-Majos–Kaposvár 0-4, Iváncsa–Dunaújváros 4-0, Nagykanizsa–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2-0, Dunaföldvár–Fehérvár II. 1-1, MTK II.–Mohácsi TE 0-0.