Négy gólt lőttünk, megvan a harmadik tavaszi győzelmünk!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Nagyon magabiztosan győztünk idegenben a bajnokság 20. fordulójában: mindkét félidőben két-két gólt szereztünk, s miután az ellenfélnek nem engedélyeztünk egyet sem, végül 4-0-ra nyertünk a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen.

 

A tavaszi szezon első két bajnoki fordulójában nem kaptunk gólt, hiszen a Fehérvárt 6-0-ra, a PTE-PEAC-ot pedig 1-0-ra vertük, most pedig a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt is nullán tartottuk. Nem mellesleg négyszer betaláltunk, ami azt jelenti, hogy a tavaszi gólkülönbségünk nem akármilyen: 11-0-s!

S hogy miként jutottunk el a 4-0-s idegenbeli győzelemig? Miután csapatunk jó teljesítményt nyújtott, kihozta magából azt, amit tud, nem igazán volt nehéz dolgunk. Az első félidőben némi meglepetésre nem a támadóink szállították a gólokat, hanem belső védőnk, Sághy Félix: a 19. és a 26. percben is egy szöglet után fejelt az ellenfél kapujába. A félidőben ennek a két találatnak köszönhetően 2-0-ra vezettünk, de nem álltunk le a folytatásban sem. A második játékrész első harminc percében is voltak helyzeteink, de nem találtunk be, a gólcsendet végül Medgyesi Márk törte meg, aki a 74. percben volt eredményes. Nem sokkal később, a 79. percben büntetőhöz jutottunk, amit Csörgő Raul értékesített, ezzel beállította a 4-0-s végeredményt. A találkozón két piros lap is született, mind a két oldalon: előbb a hazaiak játékosát, Balogh Balázs Bálintot állította ki a játékvezető két sárga lappal, majd a csereként beállt, fiatal Erdész Ádám került erre a sorsa, szintén két sárga lapot követően.

A következő fordulóban, március 24-én hazai pályán játszunk, a harmadik helyen álló Dunaföldvárt fogadjuk.

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 20. FORDULÓ:

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Szentlőrinc 0-4 (0-2)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós (Erdész) P., Sághy, Keresztes, Németh (Kiss M.) – Múcska, Medgyesi, Kesztyűs – Helesh (Kiss-Szemán), Novák Zs. (Csörgő), Pataki (Szabó). Megbízott edző: Szolga Gorán

Gólszerzők: Sághy (19., 26.), Medgyesi (74.), Csörgő (79. – 11-esből)

Kiállítva: Balogh B., ill. Erdész

A 20. forduló eredményei: Ferencváros II.-Iváncsa 1-2, Paks II.-Mohács 3-1, Majos-MTK II. 0-2, Dunaföldvár-Érd 5-0, Nagykanizsa-Kaposvár 1-2, PEAC-Fehérvár II. 0-1, Szekszárd-Dunaújváros 2-0.