Nem volt könnyű, de ezt a feladatot is kipipáltuk hazai pályán!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Nem adták könnyen a három pontot, de nincs ezzel gond, megdolgozott érte csapatunk, Múcska Viktor góljával legyőzte a Paksi FC II. együttesét az NB III. Dél-Nyugati csoport 23. fordulójában. Jövő vasárnap a Szekszárdi UFC vendégei leszünk.

 

Sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Paks II. elleni hazai meccsünkön, a vendégek ugyanis négy veretlen bajnokival a hátuk mögött érkeztek hozzánk. Szép sorozat, ugyanakkor nekünk az volt a célunk, hogy megszakítsuk, és ne legyen még szebb.

Nagyon megdolgoztunk azért, hogy ez így is történjen. Kétségtelenül mi kezdeményeztünk többet, jobbára a mi akaratunk érvényesült, ám nem volt könnyű helyzetekig jutni a masszív, szervezett vendégvédelemmel szemben. Az első félidőben volt néhány lehetőségünk, de egyszer sem tudtunk betalálni, ahogy ellenfelünk sem – a paksiak egyszer közel voltak a gólhoz, a bal kapufáról a jobbra is rápattant a labda, de aztán nem befelé, hanem kifelé csorgott.

A második félidőre változtatott vezetőedzőnk, Pichler Gábor, ez a húzás pedig bejött. A csereként pályára lépő Múcska Viktornak ugyanis elég volt 19 perc ahhoz, hogy betaláljon: lecsapott egy lecsorgó labdára, és 7 méterről a kapuba rúgta, megszerezve a vezetést (1-0). Szurkolóink természetesen abban bíztak, hogy jön majd a folytatás, lövünk még egy-kettőt, és fölényessé tesszük győzelmünket, de ez most nem jött össze. Hátul egyszer sem hibáztunk, így a lefújásig megtartottuk előnyünket, és ezzel a miénk lett a három pont – márpedig ez volt a legfontosabb!

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 23. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Paksi FC II. 1-0 (0-0)

Szentlőrinc: Héninger – Erdész, Sághy, Tamás L. (Havas, 48.), Németh M. – Medgyesi (Kesztyűs, 61.), Csörgő (Múcska, a szünetben), Hleba (Kiss K., 88.) – Kiss-Szemán (Helesh, 61.), Novák Zs., Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor

Paksi FC II.: Borsos - Ádám, Lépő (Szabó, 21.), Kocsis, Horváth, Lapu, Jász, Babos, Pupp, Pesti, Győrfi (Máté, 82.). Vezetőedző: Kindl István

Gólszerző: Múcska (64. perc)

 

A 23. forduló eredményei: Fehérvár II.–Iváncsa 1-2, Dunaújváros–MTK II. 1-1, Mohácsi TE–Bonyhád-Majos 1-2, Kaposvár–Ferencváros II. 2-0, Érd–Szekszárd 1-3, PTE-PEAC–Nagykanizsa 0-1, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunaföldvár 0-6.