Szabó Zalán meghálálta a bizalmat, nagyon jól játszott a Fradi ellen

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elő a Ferencváros második csapata elleni bajnokin, aminek 6-2-es győzelem lett az eredménye. A mérkőzés egyik legjobbja Szabó Zalán volt, aki sok szép megoldással vétette észre magát, nem mellesleg lőtt egy gyönyörű gólt is.

 

Az utánpótlásunkban korábban már megmutatta magát, a szezon előtt pedig felnőtt csapatunkhoz igazolt Szabó Zalán, aki a PMFC-vel az NB II-t is megjárta. Nagyon örült neki, hogy Szentlőrincen folytathatja, mint mondta, „itt minden adott ahhoz, hogy fejlődni tudjak, nekem pedig ez a célom”.

Ahhoz, hogy fejlődjön, természetesen játszania is kell. A szezon során jobbára csereként kapott lehetőséget, a Ferencváros II. elleni bajnokin azonban a kezdőbe került, 78 percig a pályán is maradt, s nyugodt szívvel mondhatjuk, meghálálta a bizalmat.

– Nagyon örültem neki, hogy végre a kezdőben vagyok, de azért a helyén kezeltem a dolgot – mondta 21 éves játékosunk. – Ezen a mérkőzésen gyakorlatilag mindenkinek, így nekem is jól jött ki a lépés, mentem minden labdáért, és elég sok párharcot megnyertem. Nem mellesleg góllal tudtam megkoronázni a teljesítményemet, ami természetesen jót tett az önbizalmamnak.

A 6-2-es eredmény önmagában is jót tett az egész csapat hangulatának, ám erre rátett még egy lapáttal, hogy jött a hír, a Mohács megverte az Iváncsát! A hátrányunk ismét csak egy pont a nagy riválissal szemben, szóval ismét reális esélyünk van a bajnoki címre.

– A meccs után nagyot változott a hangulat, érezhető, hogy sokkal nagyobb lett a motivációnk, kaptunk egy lökést! Ismét a mi kezünkben van a sorsunk, ez nagyon fontos! Azt éreztük, hogy az Iváncsa nem fogja hibátlanul lehozni a tavaszi szezont, bakizni fog valahol, ami meg is történt. Persze ez még kevés, nekünk élnünk kell a lehetőséggel: nem szabad hibáznunk a folytatásban, és persze jó eredményt kell elérnünk az iváncsai bajnokin, ami az idény legfontosabb mérkőzése lesz. Ott minden el fog dőlni. Én igyekszem a legjobbamat nyújtani a szezon végéig, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat sikeréért! – fogadkozott csapatunk 29-ese.

A hátralévő meccseken játssz legalább ugyanúgy, Zalán, mint a Fradi ellen, akkor biztosan sokat fogsz segíteni!