Szekszárdról is el kell hoznunk a három pontot!

Fotó: Szekszárdi UFC

Csapatunk akár otthon, akár idegenben játszik, eddig egyetlen egyszer sem talált legyőzőre. Ezt a jó sorozatot holnap is folytatnunk kell, Szekszárdon pedig nem csak veretlennek kell maradnunk, hanem meg kell szereznünk a három pontot!

 

A 24. fordulónál tart már a bajnokság, vagyis már csak hét kör van hátra a zárásig, ennyi lejátszott bajnokival a hátunk mögött veretlennek lenni pedig igazán nagy szó! A szezon során mindössze öt bajnokit nem nyertünk meg, a többi tizennyolcat igen, ami szép teljesítmény, más kérdés, hogy ezzel sem állunk a tabella élén, mert nagy riválisunk, az Iváncsa is remek idényt fut.

A múlt hétvégén, a Paks II. ellen hazai pályán 1-0-s győzelmet arattunk, holnap pedig idegenben, Szekszárdon kell megszereznünk a három pontot. Az erőviszonyok, a tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hiszen a bentmaradásért harcoló tizenkettedik helyezett fogadja a bajnoki címre hajtó másodikat, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy sehol sem egyszerű nyerni. A Szekszárd a legutóbbi négy mérkőzésén veretlen maradt, ami nem kis fegyvertény, és az októberi szentlőrinci meccsünket sem volt könnyű behúzni, 2-0-ra győztünk.

– A szezon során egyszer-kétszer már volt abban részünk, hogy nem nyújtottunk olyan játékot, amire képesek vagyunk, nem volt sok jó egyéni teljesítmény, ilyenkor pedig rendszerint nem is volt könnyű az adott mérkőzés. A legutóbbi fordulóban, a Paks elleni hazai bajnokin is ez történt, így aztán meg kellett szenvednünk a győzelemért – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Szekszárdon biztosan nem lesz könnyű dolgunk, mert a házigazdák a bentmaradásért harcolnak, így minden egyes pontra nagy szükségük van. De nekünk is! Az elmúlt néhány napban próbáltunk javítani azokon a dolgokon, amelyek miatt múlt vasárnap nem volt elég magas színvonalú a játékunk. Korábban többször is bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek, nagyon bízom benne, hogy minőségi futballal rukkolunk elő Szekszárdon. Idegenben is dominálni szeretnénk, s ha több jó egyéni teljesítmény is lesz majd a csapatban, biztosan jó esélyünk lesz a három pont megszerzésére.

 

A 24. forduló programja: Szekszárd–Szentlőrinc (április 14., vasárnap, 16.00), Ferencváros II.–Érd, Paks II.–PTE-PEAC, Bonyhád-Majos–Kaposvár, Iváncsa–Dunaújváros, Nagykanizsa–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Dunaföldvár–Fehérvár II., MTK II.–Mohácsi TE.