Gálffy Péter: „Sokat kaptam a futballtól, szeretnék minél többet visszaadni”

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Korábbi kiváló játékosunk, Gálffy Péter, akit nyugodtan nevezhetünk egykori közönségkedvencnek pengés és csupaszív játéka miatt, a tavaszi szezonban már két utánpótláscsapatunknál edzősködik: az U13-asoknál és az U17-eseknél. Amellett, hogy imádja csinálni, az sem mellékes, hogy a gyerekek nagyon szeretik!

 

Az őszi szezonban még csak egy csapata volt, tavasszal azonban még egyet bevállalt Gálffy Péter. Pedig mindez nem kevés munkával jár együtt, gyakorlatilag hétből hét nap tölt rövidebb-hosszabb időt a gyerekekkel. Nem bánja, hogy így alakult!

– A játékospályafutásom alatt sokat kaptam a futballtól, szeretnék minél többet visszaadni – fogalmazott. – A saját vállalkozásomban elértem egy olyan szintre, hogy nem kell minden pillanatban ott lennem, így tudok időt szakítani az edzősködésre, arra, hogy foglalkozzam a gyerekekkel, edzést tartsak nekik, meccsekre járjak velük. Nyilván nem kevés elfoglaltsággal jár ez, hétből hét napot jelent: most hétvégén például szombaton az U13-asokkal, vasárnap az U17-esekkel leszek. Szeretem csinálni, nekem szívügyem a futball, nem is kérek érte egyetlen forintot sem! De nem csak a szentlőrinci fociért vagyok hajlandó tenni, ha hívnak Pécsre vagy Barcsra játszani az öregfiúkban, oda is nagyon szívesen megyek.

S hogy mi lehet a célja Gálffy Péternek azokkal a gyerekekkel, akik az ő kezei között pallérozódnak? Ezt is megválaszolta:

„Én nem világválogatottakat akarok nevelni. Alakuljanak ki életre szóló barátságok, legyenek jó társaságban, jó közösségben a gyerekek, érezzék jól magukat, és ne otthon üljenek a számítógép előtt, hanem legyenek szabad levegőn, sportoljanak, focizzanak! Legalább annyit kapjanak a futballtól, amennyit én kaptam! Nekem pedig irtó jó érzés, csodálatos visszajelzés azt hallani, hogy állítólag szeretnek a srácok, és szívesen jönnek az edzéseimre. Amikor ezt hallom, dagad a mellem a büszkeségtől! Persze amellett, hogy jól érzik magukat, az is fontos, hogy fejlődjenek: szeretném, ha minden korosztályból legalább egy játékos futballozna majd felnőtt szinten minimum a megyebajnokságban. Elárulom, az U13-asok között most is van egy olyan kissrác, aki ha megkapja a megfelelő egyéni képzést, NB-s futballista válhat belőle."

Gálffy Péternek tehát most kétcsapatnyi gyereke van – plusz a három sajátja. Két nagylánya van, Kíra 19, Jázmin pedig 17 éves, valamint van egy 10 éves kisfia, Balázs is. Naná, hogy a futball otthon is téma…

– A kisebbik lányom, Jázmin irgalmatlanul ügyes a focipályán, de nem tudom rávenni, hogy játsszon. A fiam, Balázs futballozik Szentlőrincen, aminek természetesen nagyon örülök, de abszolút nem erőltetem, hogy focista legyen belőle. Élvezze, amit csinál, ez a lényeg!

Mi is ezt kívánjuk Neked, Péter: élvezd, amit itt nálunk csinálsz!