A Budapest Honvéd vendégei leszünk hétfő este!

Fotó: Simárszki Tamás

A válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzései miatt tartott szünet után folytatódik a bajnokság, csapatunkra idegenbeli összecsapás vár: a Honvéd vendégei leszünk. A meccsre hétfő este kerül sor, az M4 Sport 20.00 órától élőben fogja adni.

 

Legutóbb október 6-án játszottunk bajnokit, amikor a Szeged ellen hazai pályán 0-0-s döntetlent értünk el. Mondhatnánk, hogy az elmúlt két hétben kicsit rendeztük a sorokat, és tökéletesen felkészültünk a folytatásra, de sajnos nem egészen így történt. Mindig közbejön ugyanis valami, betegségek, sérülések miatt hiányoznak játékosaink, így Waltner Róbert vezetőedzőnek rendre változtatni kell a csapat összetételén. Így történt ez múlt pénteken is, amikor értékes edzőmeccset játszottunk a horvát élvonalban szereplő Varazdin együttesével, amelyen 1-1-es döntetlent értünk el.

– Egy jó csapattal találkoztunk azon a meccsen, hasznos kilencven perc volt számunkra – fogalmazott vezetőedzőnk. – Sajnos az utóbbi időben tényleg ránk jár a rúd, betegségek, sérülések miatt rendre akadnak hiányzóink, az utóbbi bajnokikon sem tudtam azt a kezdőt a pályára küldeni, amely az előző mérkőzéseken már összeszokott, ütőképes csapatot alkotott. Az ember nyilván azzal főz, amije van, de azért nem bánnám már, ha mindenki rendelkezésre állna!

Persze akárkik is alkotják az aktuális mérkőzésre a keretet, a lényeg az, hogy tudásuk legjavát nyújtsák, és próbálják meg kiharcolni a győzelmet. Hétfő este is így kell tenniük azoknak, akik pályára léphetnek: a Budapest Honvéd vendégei leszünk, vagyis ismét nagyon nehéz meccs vár ránk. Leendő ellenfelünk jelenleg az utolsó előtti a tabellán, mindössze két győzelmet hozott össze eddig, a legutóbbi három bajnokiját elbukta – biztosan nagyon fog majd küzdeni a három pontért. De így fogunk tenni mi is!

– Sosem szabad a tabellából, a helyezésekből kiindulni, mert minden meccsen a pillanatnyi forma, teljesítmény dönt. A Honvéd jó csapat, vannak remek játékosok a keretben, nyilván többet is vártak eddig maguktól. Mint minden meccsen, mi ezen is győzni akarunk, meg szeretnénk szerezni a három pontot. A televízió élőben közvetíti a mérkőzést, remélem, hogy ez feldobja a srácokat. Azt várom tőlük, hogy bátran, önbizalommal telten futballozzanak, hozzák ki magukból a maximumot – mondta Waltner Róbert.

Csapatunk nem tudott győzni a legutóbbi három bajnokija egyikén sem, így aztán nagyon bízunk benne, hogy most megszakad a nyeretlenségi sorozat!

A 10. forduló programja: Bp. Honvéd–Szentlőrinc (október 21., hétfő, 20.00, élő közvetítés az M4 Sport és az m4sport.hu-n), Budafok–Csákvár, Kisvárda–Gyirmót FC Győr, Ajka–Kazincbarcika, HR-Rent Kozármisleny–Soroksár, Tatabánya–Mezőkövesd, Vasas–BVSC-Zugló, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba.