Poór Patrik a Liverpool akadémiáját is megjárta, játszott a válogatottban is!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Nagyon nehéznek ígérkezik az előttünk álló szezon, az NB II. pedig megköveteli, hogy tehetséges fiatalok mellett kellő tapasztalattal felvértezett idősebb játékosok is legyenek a keretünkben: Poór Patrik utóbbiak közé tartozik, hiszen játszott az élvonalban (közel kétszázszor) és a másodosztályban is.

 

Poór Patrik a szülővárosában, Győrben kezdett futballozni, majd 13 évesen az MTK-hoz, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára került. Amellett, hogy a kék-fehéreknél végigjárta a ranglétrát, két szezon erejéig vörös színre váltott: a Liverpool akadémiáján fejlődhetett! A felnőtt mezőnyben az MTK-nál mutatkozott be, a 2011/2012-es idényben pályára lépett az NB II-ben, egy évvel később pedig már az élvonalban kapott lehetőséget. Mozgalmas pályafutás áll már eddig is mögötte, hiszen játszott a Puskás Akadémiával, a Pakssal és a Debrecennel is az első osztályban (összesen 176 NB I-es meccse van), 2014-ben pedig az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen debütált a válogatottban. Az előző szezont az NB II-es BVSC-Zuglónál töltötte, innen igazolt most hozzánk.

– A szentlőrinci vezetők éreztették velem, hogy számítanak rám, bíznak bennem, ami nagyon jólesett, elsősorban ezért mondtam igent az ajánlatukra – fogalmazott a 30 éves Poór Patrik. – A keret jó néhány játékosát személyesen ismerem, és kivétel nélkül mindenki jó szívvel ajánlotta ezt a klubot, ahol nyugodt, családias környezetben lehet dolgozni. Nekem pedig most pont erre van szükségem: ilyen helyen könnyebben elérhetem, hogy elkerüljenek a sérülések, és újra eljussak arra a szintre, amit korábban képviseltem.

A védelem több pontján, belső védőként és jobb oldali védőként is bevethető Patrik hozzátette, a csapattól elsősorban azt várja, hogy minél előbb elérjék, hogy azt a bizonyos vonalat meghúzzák alattuk – vagyis mielőbb biztosítsák a bentmaradást. Szeretne sok percet a pályán tölteni, és jó játékkal akarja meghálálni a bizalmat.

Nagy szeretettel köszöntünk Szentlőrincen, és bízunk benne, hogy hamar csúcsformába lendülsz!