A szlovén élvonalból érkezett hozzánk Dinnyés Olivér

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Újabb olyan játékos érkezett a Merkantil Bank Liga NB II-re készülő csapatunkhoz, aki amellett, hogy kellő tapasztalattal van felvértezve, fiatal és ambiciózus: Dinnyés Olivér legutóbb Lendván futballozott.

 

A Vasasnál kezdett futballozni, éveket töltött az angyalföldi klub utánpótlásában, majd következett egy másik nagy fővárosi egyesület, az Újpest. A liláktól aztán 2018-ban a Videotonhoz került, ahol bemutatkozott a felnőtt mezőnyben, pályára lépett az NB III-as csapatban, sőt, az élvonalbeli gárda keretébe is bekerült, de NB I-es meccsen nem játszott. A Magyar Kupában azonban szerepelt, így részese lehetett a Vidi menetelésének a 2020-2021-es szezonban: végül ezüstérmes lett a székesfehérváriakkal, miután a döntőben az Újpest győzött. A Videotontól a szlovén másodosztályú Lendvához szerződött, amellyel kivívták az élvonalba kerülést (stabil csapattag volt, végigjátszotta az idényt), majd miután most lejárt a szerződése, Szentlőrincre igazolt.

– Nagyon örültem a szentlőrinci lehetőségnek, még soha nem játszottam tétmeccset a magyar másodosztályban, szeretném kipróbálni magam, és úgy érzem, meg is állom a helyem ebben a mezőnyben – fogalmazott a 24 éves belső védő, Dinnyés Olivér. – Megnéztem a PMFC elleni mérkőzést, nagyon szimpatikus volt, amit láttam. Családias a légkör, a társak hamar befogadtak, mindenki rendkívül segítőkész, jól érzem magam, amióta itt vagyok. Szeretnék bizonyítani szentlőrinci színekben, és bízom benne, hogy nem pusztán egy kiesés ellen menekülő csapat lesz a miénk, hanem többre is képesek leszünk, stabil NB II-es együttessé válunk!

Egy jó felépítésű, pozitív személyiséggel megáldott határozott védő került hozzánk, aki elárulta, mivel korábban középpályás is volt, akkor sem ijed meg, ha futballoznia kell.

Nagyon sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Olivér!