Élnünk kell a lehetőséggel, le kell győznünk a Dunaújvárost!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Az utolsó előtti fordulónál tart már a bajnokság, s miután csapatunk a legutóbbi fordulóban nagy bravúrt hajtott végre, és idegenben legyőzte az Iváncsát, a tabella élén állva várjuk vasárnap a Dunaújvárost. Nincs mese, nyernünk kell!

 

Nagyon jó ezt kimondani: a saját kezünkben van a sorsunk! Nem kell senkire figyelnünk az utolsó két fordulóban, ha megnyerjük a hátralévő két mérkőzésünket, mi vagyunk a Dél-nyugati csoport bajnokai.

Ennyire egyszerű ez, fiúk!

Ráadásul ha azt nézzük, milyen teljesítményre képes a csapatunk, és milyen ellenfelekkel találkozunk, akkor nyugodtan kijelenthetjük, nagy csalódás lenne, ha nem jönne össze még két győzelem. Most vasárnap (17.00) például a sereghajtó Dunaújvárost fogadjuk, ezen a meccsen természetesen elvárható, hogy megszerezzük a három pontot. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal is, hogy semmit sem adnak ingyen: az újvárosiakat novemberben is le kellett volna győznünk, ám idegenben csak 1-1-es döntetlenre voltunk képesek. Ilyen holnap nem fordulhat elő!

– Érdekesség, hogy ősszel éppen a Dunaújváros elleni mérkőzés után fordult a kocka, ott adtuk át a helyünket az Iváncsának – emlékezett vissza vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Onnantól kezdve üldöztük őket, óriási energiát tettünk bele, hogy utolérjük és leelőzzük őket, ami az iváncsai győzelmünkkel, főleg a második félidőben mutatott teljesítményünkkel végre sikerült! Egy ilyen nagy meccs, egy rangadón elért siker után azért tartogat némi veszélyt magában egy olyan mérkőzés, amelyen az utolsó helyezettet fogadjuk, de a srácok tisztában vannak ennek a bajnokinak a tétjével. Az biztos, hogy az újvárosiak motiváltak, harcosak lesznek, hiszen az életükért küzdenek, nekik minden pont fontos. Nekünk azonban hazai pályán mindenképpen le kell győznünk őket! Ott kell folytatnunk, ahol Iváncsán abbahagytuk: ha így lesz, akkor nem lehet kérdés a vasárnapi mérkőzés kimenetele. Végig kell koncentrálnunk, érvényre kell juttatnunk a tudásbeli különbséget. Készen állunk!

Bízunk benne, hogy szurkolóink is készen állnak, nagy szeretettel várjuk őket a vasárnapi bajnokira!

 

A 29. forduló programja: Szentlőrinc–Dunaújváros (május 19., vasárnap, 17.00, élő közvetítés a hivatalos YouTube csatornánkon), PTE-PEAC–Iváncsa, Érd–Mohácsi TE, Dunaföldvár–Bonyhád-Majos, Fehérvár II.–Kaposvár, Paks II.–Szekszárd, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–MTK II., Nagykanizsa–Ferencváros II.