Ez ám a kiváló rajt: ajkai győzelemmel kezdtünk!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Nagyon nehéz feladat várt csapatunkra, hiszen újoncként az Ajka otthonában kezdtük a szezont, de átugrottuk a lécet: Tóth-Gábor Kristóf góljával mindhárom pontot elhoztuk, ami bravúr a javából!

 

A kezdőtizenegyünk összeállításából is kiderül, hogy szinte teljesen új csapatot kell építenie Waltner Róbertnek, ami kétségtelenül nem könnyítette meg a dolgunkat az első fordulóban. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindenki, aki lehetőséget kap, bizonyítani akarja a vezetőedzőnek, hogy érdemes rá számítani.

Az első félidőt ugyan lendületesen kezdték a hazaiak, de álltuk a sarat, így helyzetekig nem igazán tudtak eljutni. A félidő közepén azonban mi kaptunk egy nagy sanszot a gólszerzésre: miután Helest a 16-oson belül buktatták, Derdák játékvezető rögtön büntetőt ítélt. A tizenegyest Tóth-Gábor Kristóf végezte el, aki a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, így megszereztük a vezetést (0-1)! A szünetig volt még sanszunk az újabb gól szerzésre, de végül egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

A második félidőben már sokkal több esemény történt. Az ajkaiak az egyenlítés érdekében csipkedték magukat, voltak veszélyes akcióik, de Gyurján mindig a helyén volt. Ugyanakkor a túloldalon is akadtak lehetőségek, Nagy Richárd és Hajdú Roland próbálkozásai is ígéretesek voltak, ám gól ezekből a helyzetekből sem született. A hétperces hosszabbítás pedig szép lassan lecsorgott, ami után aztán egy igen értékes győzelmet ünnepelhettünk meg: Ajkán soha senkinek nincs könnyű dolga!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA NB II. 1. FORDULÓ:

FC Ajka – Szentlőrinc 0-1 (0-1)

Ajka, Városi Sportcentrum, 800 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Király Zsolt)

FC Ajka: Horváth D.  Kitl (Bobál G., a szünetben), Tar, Frák, Kovács N.  Csizmadia (Horváth P., 75.), Tóth G. (Jagodics B., 69.) Sejben, Pantovic (Szarka, 69.), Zsolnai  Borsos (Major, 61.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Szentlőrinc: Gyurján  Szekszárdi, Dinnyés, Keresztes, Stifter (Papp, 66.)  Kesztyűs, Medgyesi (Hleba, 73.), Rab Nagy R. (Tarcson, 73.), Tóth-Gábor, Helesh (Hajdú, 62.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerző: Tóth-Gábor (27.  büntetőből)

 

Az 1. forduló eredményei: HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba 1-1, Budafok–Bp. Honvéd 3-3, Csákvár–Kazincbarcika 3-2, Mezőkövesd–BVSC-Zugló 0-0, Soroksár–Gyirmót FC Győr 1-2, Tatabánya–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2, Vasas–Kisvárda 3-1.