Gyurján Márton nem gondolta volna, hogy ennyire „könnyű dolga” lesz

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Élvonalbeli rutinnal felvértezett, tapasztalt kapus érkezett hozzánk a nyáron Gyurján Márton személyében, aki mind a hat eddigi bajnokinkat végigvédte. Nem a bravúrjairól szóltak ezek a meccsek, ám ezt ő sem bánja – úgy érzi, elsősorban a csapatvédekezésünknek köszönhetjük a sikeres szereplésünket. Persze biztosak vagyunk benne, hogy eljön majd az ő ideje is!

 

Fantasztikus rajtot produkáltunk, hiszen hat forduló után is veretlenek vagyunk az NB II-ben, ráadásul már négy győzelemnél tartunk – ezt a produkciót olyan csapatok is elfogadnák, amelyek a bajnoki címet tűzték ki célul. A gólkülönbségünk is kiváló, tizenegyszer találtunk az ellenfelek kapujába (közel kettes átlag), és mindössze négy gólt kaptunk.

– Az első mérkőzés után már abszolút nem lepődtem meg a további eredményeinken, mert éreztem, hogy nagyon egyben van ez a csapat, jól látszottak a kvalitásaink – fogalmazott 28 éves kapusunk, Gyurján Márton, aki a nyáron a Zalaegerszegtől érkezett hozzánk. – Csapatként vagyunk erősek, továbbá a csapatvédekezésünk az, amit érdemes kiemelni: nem véletlen, hogy a legutóbbi két meccsen alig volt védenivalóm. A vezetőedzőnk, Waltner Róbert nagyon sokat tett azért, hogy ez ilyen jól működjön, számára ez a legfontosabb.

Az, hogy mindössze négy gólt kaptunk eddig, lehetne azért is, mert Gyurján bravúrok sokaságát mutatta be a kapuban – de nem így történt. Nincs ezzel semmi gond, biztosan lesznek rázósabb mérkőzéseink.

– Bevallom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ennyire „könnyű dolgom” lesz! Persze az, hogy nincs sok védenivalóm, nem azt jelenti, hogy nincs dolgom: ugyanúgy végig kell koncentrálni, ott kell lenni fejben, irányítani kell a védelmet. Úgy érzem, a teljesítményemre nem lehetett panasz, ami köszönhető annak is, hogy Kovácsevics Árpád kapusedzőnk irányításával mindhárman nagyon jó szakmai munkát végzünk.

S hogy mit hoz a folytatás? Ott tudunk maradni huzamosabb ideig az élbolyban, vagy szép lassan lejjebb fogunk ereszkedni a tabellán?

– Az biztos, hogy nem elégszünk meg ennyivel, és ha továbbra is képesek leszünk arra a teljesítményre, mint eddig, szervezettek maradunk, akkor a folytatásban is klappolhatnak a dolgaink. A bajnokságban majd a Kazincbarcika vendégei leszünk, ami biztosan nagyon nehéz meccs lesz, de előtte a Magyar Kupában vár ránk fontos feladat. Miután mindig az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk, így most a pécsi kupameccs a legfontosabb: szombaton mindenképpen tovább szeretnénk jutni a PMFC ellen, ami adna némi pluszt, löketet a barcikai bajnokira is – mondta Marci.

Maradva a következő meccsnél: minden szurkolónkat nagy szeretettel várjuk a pécsi kupameccsre!