Kétszer is két góllal vezettünk, mégis csak büntetőkkel jutottunk tovább

Fotó: Szentlőrinc SE

A Magyar Kupa harmadik fordulójában a PMFC-vel találkoztunk, s ahogy egy ilyen megyei rangadóhoz illik, nem számított, ki melyik osztályban szerepel: a rendes játékidő 3-3-as döntetlennel ért véget. A hosszabbításban sem született döntés, a vasárnap estébe nyúló mérkőzésen büntetőkkel végül mi jutottunk tovább.

 

A szurkolók számára ez egy nagyon élvezetes, izgalmas, látványos mérkőzés volt, mi talán annyira nem élveztük. Elsősorban azért nem, mert kétszer is kétgólos előnyben voltunk, vagyis nagyon úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben nyerünk, de pécsi ellenfelünk mindkétszer vissza tudott jönni a meccsbe.

A találkozót kiválóan indítottuk, hiszen a hatodik percben már 2-0-ra vezettünk: Dinnyés és Rab is betalált. Úgy tűnt, sínen vagyunk, sőt, a folytatásban is volt egy-két lehetőségünk. A PMFC-n azonban látszott, hogy nem adta fel a meccset, a házigazdák több veszélyes támadást is vezettek, s a félidő hajrájában Rabatin góljával szépítettek is (1-2).

A második félidő eleje is a miénk volt, miután Tóth-Gábor Kristóf az 51. percben visszaállította a kétgólos különbséget, megint úgy tűnt, hogy nem lesz probléma. A folytatás azonban már nem volt ilyen fényes, a pécsiek jöttek előre becsülettel, ami olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy Bachesz révén előbb csökkentették hátrányukat (2-3), majd Tóth Zoltán egalizált (3-3).

Senki sem akart hosszabbításos meccset játszani – naná, hogy az lett belőle! A ráadásban mi voltunk veszélyesebbek, Varasdinak akadt is egy bravúrja, de gól nem született, így aztán jöhettek a tizenegyesek! A büntetőknél játékosaink voltak a higgadtabbak, akik végül továbblőtték csapatunkat a negyedik körbe.

Waltner Róbert: - Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz! Ha kétgólos előnynél kihasználtuk volna a további helyzeteinket, akkor nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. Viszont az elszomorító, hogy három játékosunkat is a mentő vitte el a találkozóról és a korházban kellett éjszakázniuk!

 

MOL MAGYAR KUPA 3. FORDULÓ:

PMFC – Szentlőrinc 3-3 (1-2, 3-3) – büntetőkkel 4-5

Pécs, PMFC Stadion, 250 néző. Vezette: Kovács Gábor (Máyer Gábor, Ring Kevin)

PMFC: Varasdi – Sági (Bor, a szünetben), Ikonomou, Preklet, Füredi – Zvara (Bachesz, a szünetben), Rabatin – Szalánszki (Wirth, 80.), Bukovics (Tóth Z., 66.), Fejős (Vas, 76.) – Daru (Miklós P., 113.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi T. (Poór, 91.), Szekszárdi M. (Keresztes, 63.), Dinnyés, Stifter – Medgyesi (Kiss-Szemán, a szünetben), Rab – Bőle (Helesh, 66.), Nagy R. (Novák, a szünetben), Hajdú (Bíró, a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerzők: Rabatin (42.), Bachesz (75.), Tóth Z. (89.), ill. Dinnyés (3.), Rab (6.), Tóth-Gábor (51.)