Nagy csatát vívtunk a Szegeddel, megosztoztunk a pontokon

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

A Merkantil Bank Liga NB II. kilencedik fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát fogadtuk, s egy nagyon nehéz, melós mérkőzésen 0-0-s döntetlen született. A jövő héten válogatott szünet következik.

 

Hosszú szünet, több mint egy hónap után végre ismét hazai pályán játszott csapatunk, és mivel erős, jó ellenfelet fogadtunk, izgalmas, érdekes mérkőzésre volt kilátás. Nem is csalódtunk a kilencven percben, igaz, a gólokat azért hiányoltuk.

De menjünk szépen sorjában! Az első félidő kemény, férfias küzdelmet hozott, ami néha bizony átcsapott durvaságba is – a játékvezető négyszer is elővette a sárga lapot, háromszor a vendégek kapták. Helyzeteket sajnos alig hozott ez a negyvenöt perc, láthatóan mindkét csapat alaposan felkészült a másikból. A szegedieknek a 12. percben volt esélyük a gólszerzésre, ám Haris lövését védte Gyurján, majd a 43. percben ziccerbe kerültek, Borvető már csak Gyurjánnal állt szemben, ám kapusunk eszén nem tudott túljárni!

A második félidő elején lendületesebben támadtunk, többször is meg tudtuk bontani a vendégek védelmét, de az utolsó passzok sehogy sem jöttek össze, rossz megoldásokat választottunk, így nem tudtunk ziccereket kidolgozni. Szerencsére ezzel a Szeged is hadilábon állt, mert a védelmünk végig állta a sarat, így aztán 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó – nagyon úgy tűnt, hogy estig sem tudtak volna gólt lőni a csapatok. A meccs érdekessége az, hogy a szegedieknek ezúttal sem sikerült legyőzniük minket, pedig már hétszer próbálkoztak!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA NB II. 9. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0

Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kiss Balázs, Ring Kevin)

Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi M., Keresztes (Kiss-Szemán, 34.), Dinnyés, Stifter – Poór (Hleba, 72.), Rab – Bőle, Nagy R., Helesh (Hajdú, 59.) – Novák Zs. (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Horváth M., Szilágyi, Pejovics – Palincsár (Könczey, 61.), Haris (Varga Gy., 81.), Mohos (Pruska, 61.), Márkvárt, Tóth B. (Gera, 81.) – Borvető (Biben, 61.), Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris

 

A 9. forduló eredményei: Csákvár-Vasas 2-1, Soroksár-Tatabánya 2-0, Ajka-Kozármisleny 1-1, Gyirmót-Honvéd 3-1, Kazincbarcika-Békéscsaba 2-1, Mezőkövesd-Budafok 3-3, BVSC-Kisvárda 0-2.