Szekszárdi Tamás: „Nagyon jó most Szentlőrincen futballistának lenni”

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Nagyon jól muzsikál csapatunk a szezon elején, hiszen öt forduló után is veretlenek vagyunk, a megszerzett tizenegy pontunknak köszönhetően pedig vezetjük a tabellát. Amellett, hogy elöl rendre eredményesek vagyunk, a védekezésünk is rendben van – mindkettőben nagy szerepe volt eddig Szekszárdi Tamásnak, aki jobb oldali védőként már két gólnál tart. Emellett egy nagy álma teljesült csapatunknál…

 

Az eltelt öt forduló során csapatunk egyetlen mérkőzésen sem maradt lőtt gól nélkül, összesen kilencszer találtunk ellenfeleink kapujába, ami ugyebár majdnem kettes átlag. A kapott gólok tekintetében sem állunk rosszul, hiszen csak négyszer mattoltak bennünket – ezzel (a Békéscsabával holtversenyben) a második legjobbak vagyunk a mezőnyben.

A szezonrajtot nagyon jól kapta el az egész csapat, mindenki hozzáteszi a magáét a remek szerepléshez. Az egyik új játékosunk, Szekszárdi Tamás is sokat tett le az asztalra az elmúlt meccseken, hiszen amellett, hogy jól oldotta meg védő feladatait, két gólt is szerzett: a Mezőkövesd és a BVSC ellen is betalált.

– A jó szereplésünk, a veretlenségünk abból a szempontból biztosan meglepetés, hogy a csapat kilencven százaléka új játékosokból áll – fogalmazott 30 éves védőnk. – Ugyanakkor valószínűleg a mérkőzéseken visszaköszön mindaz, amit az edzéseken csinálunk: Waltner Róbert vezetőedző folyamatosan száz százalékos koncentrációt vár el tőlünk, mindig mindent addig csináltat, amíg az nem klappol tökéletesen. Tényleg rengeteget dolgozunk, mi védők például nagyon sokat gyakoroljuk a létszámhátrányos szituációkat, érződik, hogy mindennek az alapja a jó védekezés. Ennek pedig megvan a hatása, a BVSC és a Csákvár ellen talán csak egy-egy megingásunk volt. Az pedig természetesen külön öröm számomra, hogy már két gólnál tartok, hiszen ilyesmi nem nagyon fordult még elő velem a pályafutásom alatt. Voltak nagyon nehéz időszakok, átestem például egy keresztszalag-szakadáson, ami után nem volt egyszerű visszatérni a pályára. De sosem adtam fel, és úgy érzem, a rengeteg munka, amit a pályafutásom alatt beletettem, most talán visszaköszön, emellett érzem és élvezem is a bizalmat a stáb felől.

Amellett, hogy Tamásnak jól megy a játék, az sem mellékes, kit tudhat maga mellett a balján. A kezdőnkben négy bajnokin két Szekszárdi szerepelt, Tamás és Milán…

– Számomra ez a helyzet a pont azon a bizonyos i-n. Óriási álmom volt, hogy egyszer együtt futballozzunk a testvéremmel, ami most megvalósult. Nagyon boldogok vagyunk emiatt, és jó volt átélni, hogy a BVSC-nél szerzett gólomnak talán jobban örült, mint én!

Természetesen mi is örülünk annak, hogy a játékosaink jól érzik magukat a klubnál, mert máskülönben nehezen lehetne tőlük elvárni a maximumot. Tamás szerint sokat jelent, hogy nagyon jó karakterek alkotják a keretet, kiváló a hangulat.

– Minden nap jó érzés belépni a sporttelepre! Sokan mondták előre, hogy itt jó a közeg, családias a hangulat, amit persze nyugtáz az ember, hogy oké, rendben, de aztán amikor idejön, meglátja, hogy ez tényleg igaz. Egyvalami viszont nagyon fontos, amikor elkezdődik az edzés, nincs pardon: a szakmai stáb minden alkalommal kihajtja belőlünk a száz százalékot! Edzés előtt és után jó hangulat van, minden happy, közben viszont fegyelem. Azt kell mondjam, hogy nagyon jó most Szentlőrincen futballistának lenni! – tette hozzá Szekszárdi Tamás.

Mi pedig annyival egészítenénk ki, hogy Szentlőrincen most szurkolónak lenni is jó dolog!