Vége a veretlenségünknek, de nincs miért szégyenkeznünk!

Fotó: Kovács Donát

A bajnokság hetedik fordulójáig veretlen volt az NB II-ben újonc csapatunk, a kiváló erőkből álló Kazincbarcika otthonában azonban megszakadt nagyon szép sorozatunk, 2-0-ra kikaptunk. Odatettük magunkat a tévé által élőben közvetített mérkőzésen, de a hazaiak jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel.

 

Két nagyon jó formában lévő csapat találkozott a hétfő esti bajnokin, így aztán mindenki tudta, hogy kemény, nagy csata lesz Kazincbarcikán. A házigazdák zsinórban három meccset nyertek, mi pedig még veretlenek voltunk – a nagy kérdés az volt, kinek a jó sorozata folytatódik.

A mérkőzés elején alaposan nekünk ugrottak a barcikaiak, Gyurjánnak többször is védenie kellett. Sajnos nem sikerült sokáig megóvnia kapunkat a góltól, a 24. percben ugyanis Polgár révén vezetést szerzett a hazai csapat (1-0). Az első félidő folytatásában nekünk is volt helyzetünk, ám Nagy Richárd nem tudta gólra váltani, így hátrányban vonulhattunk az öltözőbe.

A második félidőben továbbra is megpróbáltunk gyors kontrákkal veszélyeztetni, és Hajdú kiugrása ígéretes is volt, ám a kapujából messzire kifutó Fadgyas menteni tudott. Nem sokkal később jött a hidegzuhany, ugyanis Papp lerántotta Lucast a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt – a tizenegyest Bódi értékesítette (2-0). Kétgólos hátrányban sem adtuk fel, mentünk előre becsülettel, s a 82. percben lett is volna lehetőségünk a szépítésre, ha Hanyecz játékvezető ugyanúgy megadja a büntetőt, mint a másik oldalon, ám a Nagy Richárd elleni szabálytalanságot nem látta meg. A hátralévő tíz percben már nem történt változás, maradt a 2-0, így csapatunk vereséggel zárta a kazincbarcikai túrát.

Bár már nem vagyunk hibátlanok, a hetedik forduló után is a Szentlőrinc nevével indul a tabella: továbbra is az első helyen állunk 14 ponttal, második a Kazincbarcika 13-mal (20-7), harmadik a Gyirmót szintén 13-mal (10-8).

 

MERKANTIL BANK LIGA NB II. 7. FORDULÓ:

Kolorcity Kazincbarcika SC – Szentlőrinc 2-0 (1-0)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 1000 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Vrbovszki Pál, Dobos Dávid)

Kolorcity Kazincbarcika SC: Fadgyas – Ternován (Ádám F., 81.), Polgár, Debreceni, Demeter – Lucas (Herjeczki, 81.), Varga J. – Pintér (Csatári, 65.), Kártik (Ferencsik, 86.), Bódi – Szabó M. (Pethő, 65.). Vezetőedző: Erős Gábor

Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi T. (Poór, 59.), Szekszárdi M., Dinnyés, Papp – Rab, Medgyesi (Hleba, a szünetben) – Bőle (Kiss-Szemán, 70.), Nagy R., Hajdú (Heles, 59.) – Tóth-Gábor (Novák, 59.). Vezetőedző: Waltner Róbert

Gólszerzők: Polgár (24.), Bódi (58. – 11-esből)