Évet értékeltek felső szekciónk utánpótlás edzői

Fordulatos, izgalmakkal teli éven van túl utánpótlásunk felső szekciója, ahol egy új korosztály indítása is gyarapította a meccsek számát fiataljaink lábában. Utánpótlás edzőink pozitívan értékelték a 2023/2024-es szezont.

 

Batári Tamás alakulata az MLSZ regionális U15 alap Délnyugati csoport alapszakaszában a 6. helyezést érte el, egy ponttal lecsúszva a felsőházi rájátszásról. Az alsóházban végül a Dombóvár mögött a második helyen végeztek fiataljaink.

- Ahogy az előző évekre, úgy az idei évre sem helyezésekben, illetve pontokban tűztük ki az egyes korosztályoknál - így az U15 korosztálynál sem - a célokat. Új helyzet volt az U16-os együttes külön versenyeztetése, ami igen nagy hatással volt az U15-ös csapat szereplésére is – fogalmazott Batári Tamás. - A kettős terhelés a mi szintünkön számos problémát okozott. Különböző okokból - sérülés, betegség, családi program, iskolai programok stb. - kifolyólag gyakorlatilag minden mérkőzésen más és más összetételben kellett pályára küldeni a fiúkat. Nem alakulhatott ki az az állandóság, ami a további fejlődés alapját képezhette volna a játékban. Mindezektől függetlenül, a játékrendszer oktatása folyamatos volt, a technikai képzés és egyéni képzés is rendszeres volt. A labdabirtoklásra épülő kezdeményező felfogás látszik már a csapaton, de nyilván rengeteg tanulás és gyakorlás szükséges még. A váltások fontossága és oktatása is optimális szintre jutott, de ezen a téren is fejlődőképes a korosztály. A számszerű eredmények és a helyezés hozzávetőleg reális, bár egy kis szerencsével a felső házban is végezhettünk volna, hisz sikerült több előttünk végző csapatot legyőzni, ugyanakkor az említett állandóság hiányában be-becsúszott pár gyengébb mérkőzésünk és eredmény. Ami a legfontosabb, hogy megvannak újfent azok a fiatal játékosok, akikben van potenciál arra vonatkozóan, hogy továbblépjenek, vagy az Egyesületünknél maradva fussanak be szép sportpályafutást! Amikor a gyermekeinket a már első osztályú klubok (ETO Győr, Paks) látják vendégül, vagy a kiemelt utánpótlásképző központban (PMFC) edzhetnek rendszeresen, akkor azért olyan rossz munkát nem végzünk klubunk utánpótlásában! Ez mind örömteli! Reálisan kell elhelyezni egyesületünket a magyar labdarúgás hierarchiájában, hisz mi - akik ebben dolgozunk - tudjuk, hogy évről évre erőn felül teljesítünk minden szinten!

 

U16-os korosztályunknak nem igazán sikerült az őszi szezon, de Leipold Péter gárdája nem adta fel a munkát és az MLSZ regionális U16 alap Délnyugati csoport alsóházában megmutatták, hogy van bennük kurázsi és a harmadik helyen zártak.

- Az első két szó, ami az idei évről eszembe jut: Köszönet és hála – mondta Leipold Péter. -  Köszönöm a gyerekeknek, hogy ennyire szeretnek focizni! Köszönöm a szüleiknek, hogy ezt lehetővé teszik számukra! Hálás vagyok, hogy én lehettem a csapat edzője! Hálás vagyok, hogy ilyen különleges játékosokkal tudtam együtt dolgozni! Hálás vagyok, hogy törekedtek a gyerekek befogadni az általam képviselt értékeket és elképzeléseket! Zárásként pedig még egy szó: remény. Remélem, hogy mindannyian tudjátok majd valamikor hasznosítani az itt tapasztaltakat! Remélem, hogy 15-20 év múlva még mindannyian aktív játékosok lesztek! Remélem, hogy ez a szerelem a foci iránt örökre megmarad!

 

U17-es csapatunknál edzőváltás történt a télen, hiszen a távozó Zámbó József helyét Gálffy Péter vette át. Labdarúgóinkat egy hajszál választotta el az MLSZ regionális U17 alap Délnyugati csoport felsőházától, végül az alsóházi rájátszásban a második helyen végeztek a Pécsvárad mögött.

- A fél év, amit az U17-vel töltöttem, rengeteg jó élményt hozott! Meggyőződésem, hogy ez a korosztály többre hivatott - jelentette ki Gálffy Péter. - Több jóképességű játékosunk közül viszont sokan úgy vélték, hogy edzés és mérkőzés nélkül is lehet valakiből labdarúgó. Segítek nekik: ez nem helyes út! Aki belerakta a munkát, az tudott kivenni belőle! Köszönöm azoknak, akik tettek a közösségért és az egyesületért! Jó pihenést kívánok mindenkinek és hajrá Lőrinc!

 

A Szolga Gorán vezette U19 nagyszerűen szerepelt az alapszakaban, hiszen egyetlen vereséggel és tizenegy győzelemmel a dobogó második fokáról várhatta az MLSZ regionális U19 alap Délnyugati csoport felsőházi rájátszását. Végül a negyedik helyet érte el a mezőny egyik legfiatalabb együttese.

- Ha a tabellán elfoglalt helyezésünket venném csak figyelembe, akkor azt mondanám, hogy csalódott vagyok a szezon miatt. Azonban úgy gondolom sokkal fontosabb az összképet nézni - mondta Szolga Gorán. -  Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk a szezonunkat, akkor bizakodásra ad okot, hiszen egy mérkőzésen sem adtuk fel az alapelveinket. A két idegenbeli siófoki meccset leszámítva minden meccsen dominálni tudtunk, nagyon sokszor jutottunk el az ellenfél védőharmadába, a helyzetkihasználással már adódtak problémáink, tehát ezen a téren szeretnék mindenképpen fejlődést a következő évadra. Ne felejtsük el, hogy 2-3 játékoson kívül a keretünk többi tagja 2006-2007-s születésű, így, ha minden jól alakul, egy nagyon szép év áll előttünk! Köszönöm szépen a srácok egész éves munkáját, szorgalmát!

 

Rövidesen az alsó szekciónk és utánpótlás szakmai vezetőnk, Lóczi István évértékelőjével fogunk jelentkezni.